Zioła, herbaty, kawa Jest 20 produktów.

Pokazuje 1 - 20 z 20 elementów
Pokazuje 1 - 20 z 20 elementów

Oferujemy naturalne, ekologiczne składniki do zaparzania herbaty i kawy oraz zioła – doskonałą alternatywę dla produktów przesyconych sztucznymi dodatkami. Sięgnij po nie! Możesz wybierać wśród wielu doskonałych smaków i aromatów.

W naturalnych ziołach, kawie i herbatach natura ukryła bezcenne dla zdrowia składniki, które łagodne lecz skutecznie regulują działanie organizmu – od poziomu komórek zaczynając. Napary sporządzone z dostępnych w naszym sklepie ziół, ziaren i suszu roślinnego dostarczają organizmowi wartościowej wilgoci, a także minerałów, witamin i innych składników biologicznie czynnych, które pozytywnie wpływają na metabolizm. Z kolei dodanie ekologicznych nasion, liści lub ziaren do potraw nie tylko wzbogaca ich smak, ale również czyni je bardziej wartościowymi dla zdrowia.

Po nasze produkty sięgnij, jeśli twoim celem jest:

Zwiększenie ilości energii – wybierz łagodną w smaku roiboos, herbatę konopną lub kawę konopną, które nie tylko przynoszą miłe odprężenie i skutecznie utrzymują poziom energii, ale także wzmacniają, dostarczając cennych witamin i minerałów. Bardzo dobrze wpłynie na ciebie także napar z naszej ekologicznej kawy espresso: poczujesz w nim smaki arabici i robusty.

Wspomaganie trawienia – do tego idealnie nadaje się ostropest plamisty, dostępny u nas w postaci ziarna lub zmielonej. Wyreguluje pracę wątroby, odtruje organizm i doda daniom charakterystycznego, przyjemnego posmaku.

Uspokojenie i zrelaksowanie – sięgnij po Lapacho, herbatę Inków. Z każdym łykiem, delektując się łagodnym smakiem, dostarczysz do organizmu minerałów dobroczynnie wpływających na układ nerwowy.

Oczyszczenie i wzmocnienie sił witalnych – polecamy czystek, skarbnicę antyoksydacyjnych polifenoli i czynników regulujących skład mikroflory zasiedlającej ludzki organizm. Napar z tego zioła znakomicie nadaje się też do przemywania ran i dezynfekcji skaleczeń. Wypróbuj też niezawodną vilcacorę (koci pazur), zwaną również ziołem na wszystko, lub mielone liście moringi, które mają więcej przeciwutleniaczy niż winogrona.

Poprawa koncentracji, wydolności i libido – od setek lat znakomicie sprawdza się w tym kora catuaba, naturalny afrodyzjak i skarbnica fitosteroli – roślinnych odpowiedników ludzkich hormonów. Łyk napoju na bazie mielonego korzenia ashwagandhy doda sił witalnych i poprawi pamięć. Panom polecamy picie naparu z sarsaparilli – bogatego źródła hormonów męskich i kwasów omega

Przyspieszenie metabolizmu – czerwona herbata pu-erh jest właśnie tym, czego potrzebujesz! Już jedna filiżanka dziennie sprawi, że poczujesz się lżej (i zobaczysz to na wskazaniu wagi).

Poprawa jakości snu – na bezsenność, często spowodowaną stresem i przemęczeniem fizycznym czy psychicznym, pomoże niezwykle aromatyczny cytryniec chiński. Napar pomoże też pozbyć się z organizmu toksyn.

Celebrowanie specjalnych wydarzeń – sięgnij po niezwykły produkt: matcha. Ta pochodząca z Japonii ceremonialna herbata jest synonimem luksusu i wyznacznikiem tego, co najlepsze. Ręcznie zbierana, daje napar o głębokim, zielonym kolorze, którego łagodny smak i piękny aromat uświetnią każdą okazję.
Każdy łyk napojów przygotowanych na bazie naszych produktów i każdy kęs potrawy doprawionej naszymi ziołami to dawka witalności. Rozkoszuj się smakiem zdrowia!

Naturalne herbaty i zioła to doskonała alternatywa dla sztucznych, niezdrowych napojów. Warto mieć je zawsze pod ręką i pić nie tylko w celu ugaszenia pragnienia, ale też dla korzyści, jakie przynoszą naszemu organizmowi. Nasz sklep oferuje wyłącznie najwyższej jakości, naturalne i bezpieczne produkty. Napij się smacznej i zdrowej herbatki ziołowej i dołącz do grona naszych zadowolonych klientów.

Polecamy ostropest plamisty ziarno lub mielony, który możesz dodawać nie tylko do różnych dań, ale też odżywczych i wartościowych koktajli. Bardzo zdrowa jest też herbata konopna – ma właściwości antyoksydacyjne, a także sporo witamin i minerałów. Ma łagodny smak i intensywny, ziołowy zapach. Osoby zmęczone i zestresowane powinny postawić na Vilcacorę Koci Pazur – to zioło o unikalnych właściwościach, które pozytywnie wpływa na funkcjonowanie organizmu. A może herbata czerwona pu-erh? Ma mnóstwo właściwości antyoksydacyjnych, doskonale sprawdzi się też jako stały element diety odchudzającej. Kilka filiżanek czerwonej herbaty dziennie pomoże podkręcić metabolizm. Ciekawa w smaku i pełna cennych substancji jest herbata Inków zwana Lapacho. Ma przyjemny aromat, warto pić ją codziennie. Kolejny prozdrowotny napój to Catuaba – do picia przeznaczone sa kawałki kory drzewa o tej samej nazwie. Napar z Catuaba polecany jest osobom zmęczonym i zestresowanym.

Jeżeli szukasz aromatycznej i relaksującej herbatki, wybierz schisandrę ekologiczną, czyli cytryniec chiński. Do picia przeznaczone są suszone jagody tego drzewa – zalewa się je wrzątkiem i tak powstaje aromatyczny i smaczny napój. Równie aromatyczny napój można uzyskać z liści papai. Łyżeczka suszonych listków i filiżanka wrzątku i gotowe. A może wypróbujesz coraz bardziej popularny czystek? To niezwykłe zioło ma mnóstwo cennych właściwości i korzystnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Jeśli natomiast poszukujesz naturalnego źródła energii, idealnym rozwiązaniem będzie yerba mate. Napój dodaje energii, ma mocny i zdecydowany smak – szczególnie polecany jest w stanach przemęczenia organizmu.

Moringa oleifera – to kolejny napój, który warto włączyć do zdrowego odżywiania. Zmielone liście można dodawać do koktajli i napojów. Mają mnóstwo żelaza, przeciwutleniaczy i mikroelementów. Super smaczna i pełna wartości jest też Ashwagandha, zwana również żeń-szeniem indyjskim. Mielony korzeń tej niezwykle cennej rośliny zalewa się wodą lub sokiem – ma głęboki, intensywny smak. Można też wybrać herbatę rooibos – łagodną w smaku, pozbawioną goryczki i pełną cennych substancji. Pyszny i zdrowy napar daje również Sarsaparilla. Jest źródłem energii, witamin i minerałów, zalecanym sportowcom oraz osobom prowadzącym aktywny tryb życia.

W delikatesach DrPelc oferujemy kawę espresso w całych ziarnach pochodzącą z ekologicznych upraw z Tanzanii, co gwarantuje jej najwyższą jakość. Na uwagę zasługuje fakt, że wszystkie nasze ekologiczne produkty posiadają certyfikat PL-EKO-03. Kawa Espresso jest sprzedawana w opakowaniach 250 g w korzystnej cenie dla każdego klienta naszego sklepu.

Kawa Espresso

Kawa Espresso to połączenie dwóch popularnych gatunków kawy: Coffea arabica i Coffea robusta, które różnią się pomiędzy sobą wyglądem ziaren, smakiem, sposobem uprawy oraz zawartością kofeiny. Ziarna Arabici są płaskie, nieco podłużne i charakteryzują się lekko zielonkawym kolorem. Z kolei ziarna robusty są nieco mniejsze, bardziej owalne, o barwie od bladozielonej do szarej. Zdecydowanie bardziej wymagająca jest uprawa kawy arabici, jest też mniej odporna na szkodniki i drobnoustroje chorobotwórcze. Jeśli chodzi o smak kawa arabica charakteryzuje się łagodnym smakiem i w zależności od odmiany można w niej wyczuć posmak czekoladowy lub korzenny. Z kolei napar z ziaren robusty jest ostrzejszy, mniej delikatny, cierpki i gorzki w smaku. Odznacza się również większą zawartością kofeiny od arabici, dlatego też mocniej pobudza organizm. Dodatek robusty powoduje też powstanie na powierzchni kawy pianki zwaną creme, która zatrzymuje aromaty przed ulatnianiem się z filiżanki. Dzięki Kawie Espresso będąca mieszanką tych dwóch niezwykłych gatunków kawy, możemy cieszyć się wspaniałym aromatem

Kawa Arabica

W delikatesach DrPelc można kupić kawę Arabica w całych ziarnach pochodzącą z naturalnych, ekologicznych upraw na terenie Hondurasu, co gwarantuje najwyższą jakość tego produktu. Warto w tym miejscu zaznaczyć, że ekologiczne plantacje kawy posiadają certyfikat PL-EKO-03. Kawa Arabica jest dostępna w sprzedaży w opakowaniach o gramaturze 250 g w rozsądnej cenie z myślą o naszych klientach.
Kawa Arabica jest gatunkiem rośliny z rodziny marzanowatych, zwana jest również kawowym drzewem, jej udział w światowej produkcji kawy wynosi od 80-90%. Ten najpopularniejszy gatunek kawy jest jednocześnie gatunkiem najtrudniejszym w uprawie. Aby drzewo kawowe mogło rosnąć potrzebny jest wyłącznie klimat tropikalny: temperatura nie może być wyższa niż 30 stopni Celsjusza i niższa niż 15 stopni , a plantacja powinna znajdować się na wysokości 900-2000 m n.p.m. Drzewko kakaowca osiąga nawet 15 metrów wysokości, ale dla ułatwienia zbiorów na plantacjach przycina się je do 2 metrów, w taki sposób otrzymują postać krzewów. Najczęściej uprawiana jest w strefie międzyzwrotnikowej Afryki oraz Ameryki Południowej. Wymaga stanowiska jasnego, bez bezpośredniego nasłonecznienia. Dojrzałe owoce zwykle są czerwonej barwy, słodkawy, jadalny miąższ chroni dwa nasionka. Nasiona znajdują się w osłonce o beżowej barwie, która z kolei chroni je przed przedwczesnym kiełkowaniem.
Kawa Arabica jest uznawana za kawę najwyższej jakości, jest lekko kwaskowata o czekoladowym posmaku urzekającym nie jedno podniebienie. Kawa ta charakteryzuje się również niepowtarzalnym aromatem i świetnie stawia na nogi, dzięki zawartości kofeiny, która pobudza nasz organizm.