Mąka ekologiczna Jest 19 produktów.

Pokazuje 1 - 19 z 19 elementów
  • 5,99 zł
    3 Oceny

    Bułka tarta  Bułka tarta właściwości Bułka tarta przepisy Bułka tarta informacje Bułka tarta wartości odżywcze

    5,99 zł
    W magazynie
  • 4,99 zł
    4 Oceny

    Mąka żytnia Mąka żytnia właściwości Mąka żytnia przepisy Mąka żytnia informacje Mąka żytnia wartości odżywcze

    4,99 zł
    W magazynie
  • 8,74 zł 12,49 zł -30%
    6 Oceny

    Mąka kokosowa Mąka kokosowa właściwości Mąka kokosowa przepisy Mąka kokosowa informacje Mąka kokosowa wartości odżywcze

    8,74 zł 12,49 zł -30%
    Obniżka!
    W magazynie
  • 8,99 zł
    1 Oceny

    Mąka jaglana  Mąka jaglana właściwości Mąka jaglana przepisy Mąka jaglana informacje Mąka jaglana wartości odżywcze

    8,99 zł
    W magazynie
  • 11,99 zł
    1 Oceny

    Mąka z amarantusa Mąka z amarantusa właściwości Mąka z amarantusa przepisy Mąka z amarantusa informacje Mąka z amarantusa wartości odżywcze

    11,99 zł
    W magazynie
  • 16,99 zł
    1 Oceny

    Maranta trzcinowa  Maranta trzcinowa właściwości Maranta trzcinowa przepisy Maranta trzcinowa informacje Maranta trzcinowa wartości odżywcze

    16,99 zł
    W magazynie
  • 19,19 zł 23,99 zł -20%
    1 Oceny

    Mąka z quinoa  Mąka z quinoa właściwości Mąka z quinoa przepisy Mąka z quinoa informacje Mąka z quinoa wartości odżywcze

    19,19 zł 23,99 zł -20%
    Obniżka!
    W magazynie
  • 14,99 zł
    2 Oceny

    Kamut Kamut właściwości Kamut przepisy Kamut informacje Kamut wartości odżywcze

    14,99 zł
    W magazynie
  • 8,99 zł
    2 Oceny

    Skrobia tapiokowa Skrobia tapiokowa właściwości Skrobia tapiokowa przepisy Skrobia tapiokowa informacje Skrobia tapiokowa wartości odżywcze

    8,99 zł
    W magazynie
  • 14,99 zł
    1 Oceny

    Mąka konopna  Mąka konopna właściwości Mąka konopna przepisy Mąka konopna informacje Mąka konopna wartości odżywcze

    14,99 zł
    W magazynie
  • 23,99 zł
    1 Oceny

    Mąka teff  Mąka teff właściwości Mąka teff przepisy Mąka teff informacje Mąka teff wartości odżywcze

    23,99 zł
    W magazynie
  • 6,99 zł
    2 Oceny

    Mąka kukurydziana  Mąka kukurydziana właściwości Mąka kukurydziana przepisy Mąka kukurydziana informacje Mąka kukurydziana wartości odżywcze

    6,99 zł
    W magazynie
  • 32,99 zł

    Mąka migdałowa Mąka migdałowa właściwości Mąka migdałowa przepisy Mąka migdałowa informacje Mąka migdałowa wartości odżywcze

    32,99 zł
    W magazynie
  • 12,99 zł
    2 Oceny

    Mąka z ciecierzycy Mąka z ciecierzycy właściwości Mąka z ciecierzycy przepisy Mąka z ciecierzycy informacje Mąka z ciecierzycy wartości odżywcze

    12,99 zł
    W magazynie
  • 13,99 zł
    1 Oceny

    Mąka ryżowa  Mąka ryżowa przepisy Mąka ryżowa informacje Mąka ryżowa wartości odżywcze

    13,99 zł
    W magazynie
  • 10,99 zł
    5 Oceny

    Mąka orkiszowa  Mąka orkiszowa właściwości Mąka orkiszowa przepisy Mąka orkiszowa informacje Mąka orkiszowa wartości odżywcze

    10,99 zł
    W magazynie
  • 33,99 zł

    Mąka z orzechów laskowych Mąka z orzechów laskowych właściwości Mąka z orzechów laskowych przepisy Mąka z orzechów laskowych informacje Mąka z orzechów laskowych wartości odżywcze

    33,99 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 10,99 zł
    2 Oceny

    Mąka gryczana  Mąka gryczana właściwości Mąka gryczana przepisy Mąka gryczana informacje Mąka gryczana wartości odżywcze

    10,99 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 6,99 zł
    2 Oceny

    Mąka owsiana  Mąka owsiana właściwości Mąka owsiana przepisy Mąka owsiana informacje Mąka owsiana wartości odżywcze

    6,99 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
Pokazuje 1 - 19 z 19 elementów

Bez mąki nie tylko nie ma chleba, ale też nie ma zdrowej, pełnowartościowej kuchni. Oczywiście, pod warunkiem, że sama mąka jest naturalna, zdrowa i pełna wartości odżywczych. Dlatego warto postawić na wysokiej jakości produkty i wybrać mąkę ekologiczną. Choć na co dzień w naszej kuchni króluje głównie mąka pszenna, a czasem żytnia, w rzeczywistości wybór mąk jest dużo większy.



Sprawdź i wypróbuj w szczególności te mąki, które w ostatnich latach są prawdziwym hitem w dziedzinie zdrowej żywności. Polecamy mąkę owsiana, która doskonale smakuje i ma mnóstwo wartości odżywczych. Można dodawać ją do wypieków i sosów – nada im delikatny, łagodny smak. Nieco ostrzejsza w smaku i aromacie jest mąka gryczana, wytwarzana z nieco zapomnianej gryki. To bogate źródło aminokwasów, które świetnie sprawdzi się do wypieku chleba, ciast i ciasteczek, a także jako główny składnik placków i naleśników na słodko lub w wersji wytrawnej. A może wybierzesz mąkę jaglaną, która ma tyle samo pozytywnych właściwości, co królowa kasz, czyli kasza jaglana? Smakuje świetnie jako składnik wypieków, sosów czy zup. Można ją stosować w połączeniu z mąką ryżową, dzięki czemu smak i konsystencja potraw będą idealne. Ekologiczna mąka ryżowa jest lekkostrawna, zawiera sporo błonnika i doskonale poprawia wartości odżywcze potraw.

Jeśli szukasz mąki innej niż wszystkie, sprawdź, jak smakuje mąka z zielonej soczewicy. Uwielbiają ją przede wszystkim osoby na diecie wegetariańskiej, gdyż dostarcza organizmowi mnóstwo cennych aminokwasów i łatwo przyswajalnego białka. Mąka z zielonej soczewicy to idealna baza do naleśników, placków, klusek, zapiekanek czy pasztecików. Świetnie sprawdzi się też jako zagęszczacz do zup i sosów. Odkrywcom nowych smaków polecamy też mąkę z miłki abisyńskiej. To wyjątkowe i bezglutenowe zboże, które w Afryce uprawiane jest od tysięcy lat. Ekologiczna miłka abisyńska to bardzo bogate źródło witamin, minerałów oraz wielu innych cennych wartości odżywczych. Jedną z jej niezwykłych, naturalnych właściwości, jest zatrzymywanie wody. Dzięki temu wypieki z dodatkiem mąki z miłki abisyńskiej dłużej zachowują świeżość i pulchność.



Osobom, które stawiają na zdrowe i świadome odżywianie na pewno spodoba się mąka quinoa, wytwarzana z popularnej komosy ryżowej. Mąka quinoa to bardzo bogate źródło białka, błonnika pokarmowego oraz całego zestawu witamin i mikroelementów. Doskonale sprawdzi się do wypieków, placków czy naleśników, zarówno w wersji słodkiej, jak i pikantnej. Osoby, które są na diecie wegetariańskiej powinny wypróbować też mąkę sojową nieprażoną. To produkt o praktycznie nieograniczonych możliwościach zastosowania w kuchni. Mąka sojowa zawiera wiele cennego białka, minerałów i witamin. Można ja nawet wykorzystać jako substytut białka kurzego i innych zagęszczaczy.

Kolejne świetne mąki, które warto zaprosić do swojej kuchni, to mąka konopna, mąka migdałowa oraz maranta trzcinowata. Mają mnóstwo właściwości odżywczych, można je wykorzystać do wypieku chleba, zbożowych ciasteczek i innych pyszności. Świetnie smakują w potrawach słodkich i bardziej wytrawnych, nadając im niezwykły aromat i poprawiając właściwości odżywcze dań. W Twojej kuchni nie powinno tez zabraknąć mąki kukurydzianej. To produkt naturalnie bezglutenowy, smaczny, zdrowy i pełen wartości odżywczych. Mąka kukurydziana nadaje też potrawom piękną, żółtą barwę oraz delikatny, kukurydziany aromat.



Jeśli szukasz bardziej egzotycznych rozwiązań, sprawdź, jak smakuje mąka kokosowa i mąka z orzecha laskowego. Są wyjątkowo sycące, zawierają nie tylko witaminy i minerały, ale tez pozytywne tłuszcze. I najważniejsze – nadają potrawom wyjątkowy, lekko orientalny smak. Mąka z orzecha laskowego i mąka kokosowa to doskonały składnik dań rodem z Dalekiego Wschodu. Osoby, którym zależy na wartościowym odżywianiu, nie powinny zapominać o kolejnych, bardzo bogatych składnikowo mąkach. Mąka z amarantusa, mąka z ciecierzycy oraz mąka orkiszowa wytwarzane są z roślin, które w ostatnich latach są prawdziwym hitem w dziedzinie zdrowego, ekologicznego odżywiania. Można je stosować do wypieków, zup i sosów. Idealnie poprawiają właściwości smakowe i odżywcze każdej potrawy.



W naszym sklepie znajdziesz też żytnią mąkę razową oraz razową bułkę tartą. Pamiętaj, że wszystko, co razowe, jest smaczne i zdrowe – produkty razowe wytwarzane są z nieoczyszczonego ziarna, co sprawia, że mają dużo więcej błonnika pokarmowego oraz cennych wartości odżywczych. Sprawdź też, jak sprawdza się w kuchni skrobia tapiokowa oraz tapioka perły. To produkty wytwarzane z manioku, czyli najpopularniejszej rośliny uprawnej stref tropikalnych. Skrobia tapiokowa oraz tapioka w formie pereł sprawdzi się w kuchni doskonale. Można dodawać ją do wypieków, mięs, wędlin, pasztetów, galaretek, farszów czy zapiekanek. Tapioka ma duże właściwości wiążące i żelujące, a jednocześnie nie zmienia smaku i aromatu potraw, do których jest dodawana.