Rośliny strączkowe Jest 13 produktów.

Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów
  • 17,99 zł

    Sos sojowy Sos sojowy przepisy Sos sojowy informacje Sos sojowy wartości odżywcze

    17,99 zł
    W magazynie
  • 7,75 zł
    3 Oceny

    Sól morska Yoshikawa Nigari Sól morska Yoshikawa Nigari właściwości Sól morska Yoshikawa Nigari przepisy Sól morska Yoshikawa Nigari informacje

    7,75 zł
    W magazynie
  • 12,99 zł
    7 Oceny

    Ciecierzyca Ciecierzyca właściwości Ciecierzyca przepisy Ciecierzyca informacje Ciecierzyca wartości odżywcze

    12,99 zł
    W magazynie
  • 14,99 zł
    7 Oceny

    Soczewica zielona Soczewica zielona właściwości Soczewica zielona przepisy Soczewica zielona informacje Soczewica zielona wartości odżywcze

    14,99 zł
    W magazynie
  • 13,99 zł
    14 Oceny

    Soczewica czerwona Soczewica czerwona właściwości Soczewica czerwona przepisy Soczewica czerwona informacje Soczewica czerwona wartości odżywcze

    13,99 zł
    W magazynie
  • 12,90 zł

    Soja Soja właściwości Soja przepisy Soja informacje Soja wartości odżwycze

    12,90 zł
    W magazynie
  • 10,99 zł
    8 Oceny

    Fasola adzuki Fasola adzuki właściwości Fasola adzuki przepisy Fasola adzuki informacje Fasola adzuki wartości odżywcze

    10,99 zł
    W magazynie
  • 8,99 zł
    8 Oceny

    Groszek zielony Groszek zielony właściwości Groszek zielony przepisy Groszek zielony informacje Groszek zielony wartości odżywcze

    8,99 zł
    W magazynie
  • 8,79 zł 10,99 zł -20%

    Soja czarna  Soja czarna właściwości Soja czarna przepisy Soja czarna informacje Soja czarna wartości odżywcze

    8,79 zł 10,99 zł -20%
    Obniżka!
    W magazynie
  • 7,99 zł
    5 Oceny

    Fasola mung Fasola mung właściwości Fasola mung przepisy Fasola mung informacje Fasola mung wartości odżywcze

    7,99 zł
    W magazynie
  • 10,99 zł
    3 Oceny

    Tofu  Tofu właściwości Tofu przepisy

    10,99 zł
    W magazynie
  • 7,99 zł
    1 Oceny

    Fasola czarna  Fasola czarna właściwości Fasola czarna przepisy Fasola czarna informacje Fasola czarna wartości odżywcze

    7,99 zł
    W magazynie
  • 10,99 zł
    1 Oceny

    Proteina sojowa Proteina sojowa właściwości Proteina sojowa przepisy Proteina sojowa informacje Proteina sojowa wartości odżywcze

    10,99 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów

Rośliny strączkowe to bogate źródło białka oraz aminokwasów egzogennych, które są szczególnie ważne w przypadku osób będących na diecie wegetariańskiej czy wegańskiej. Ale nie tylko – smaczne i pełne wartości odżywczych rośliny strączkowe powinny być nieodłącznym elementem każdej zbilansowanej diety. W naszym sklepie znajdziesz rośliny strączkowe najwyższej jakości, pochodzące ze sprawdzonych i certyfikowanych upraw. Można je wykorzystać jako podstawę lub dodatek do wielu smacznych i pożywnych potraw.



Jeśli lubisz fasolę, polecamy jej wyjątkową i ciekawa odmianę. Czarna fasola ekologiczna to produkt pochodzący z ekologicznych upraw. Jest czarna nie tylko z nazwy, ale też w rzeczywistości. Doskonale smakuje, ma głęboki aromat i mnóstwo wartości odżywczych. Czarna fasola, choć u nas jest pewnym novum, w Ameryce Środkowej i Południowej znana jest i stosowana w kuchni od tysięcy lat. Świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sałatek, sosów czy makaronów.



Osoby, które poszukują substytutu mięsa, mogą wybrać proteinę sojową. To produkt niskotłuszczowy, pełen białka i łatwo przyswajalnego błonnika. Zawiera sporo witamin i minerałów, można na jej bazie przyrządzać mnóstwo sycących i smacznych potraw. Świetnym zamiennikiem mięsa jest też ekologiczna soja zwykła oraz czarna. Doskonale smakuje jako podstawa wielu dań wegetariańskich. Można robić z niej bezmięsne kotlety, gulasze, sałatki. Doskonała w smaku i pełna cennych właściwości jest też soczewica zielona, czerwona i brązowa. To idealne źródło łatwo przyswajalnego białka, w pełni naturalnego i po prostu smacznego. Możesz też wybrać ekologiczną ciecierzycę, która świetnie sprawdzi się jako składnik past, dodatek do makaronów, ryżów, a także dań mięsnych.



Spośród produktów z roślin strączkowych na uwagę zasługuje tofu – to wyjątkowy twarożek sojowy, który doskonale sprawdza się jako dodatek do bezmięsnych dań. Tofu jest pełne łatwo przyswajalnego białka i aminokwasów. Twarożek sojowy ma zwartą konsystencję, można go kroić w plastry lub kostkę. Świetnie wchłania smak innych produktów i na długo zapewnia uczucie sytości. Polecamy również fasolę mung oraz fasolę adzuki. Choć ich nazwy brzmią nieco egzotycznie, doskonale sprawdzą się w naszej rodzimej kuchni. A może zdecydujesz się na zielony groszek? Pochodzi z ekologicznych upraw. Ma mnóstwo łatwo przyswajalnego białka, witamin i minerałów. Jest też świetnym źródłem błonnika pokarmowego. Bez względu na to, którą roślinę strączkową wybierzesz, możesz mieć pewność, że wraz z opakowaniem wysokiej jakości produktu zamawiasz doskonały smak i mnóstwo wartości odżywczych, za które Twój organizm na pewno Tobie podziękuje.