Kakaowiec Jest 8 produktów.

Pokazuje 1 - 8 z 8 elementów
  • 24,99 zł
    17 Oceny

    Ziarno kakaowca Ziarno kakaowca właściwości Ziarno kakaowca przepisy Ziarno kakaowca informacje Ziarno kakaowca wartości odżywcze

    24,99 zł
    W magazynie
  • 14,99 zł
    14 Oceny

    Kakao Kakao właściwości Kakao informacje Kakao wartości odżywcze

    14,99 zł
    W magazynie
  • 6,99 zł
    23 Oceny

    Karob Karob właściwości Karob przepisy Karob informacje Karob wartości odżywcze

    6,99 zł
    W magazynie
  • 24,99 zł

    Masło kakaowe  Masło kakaowe właściwości Masło kakaowe przepisy Masło kakaowe informacje Masło kakaowe wartości odżywcze

    24,99 zł
    W magazynie
  • 24,99 zł
    3 Oceny

    Kakaowiec wiórki Kakaowiec wiórki właściwości Kakaowiec wiórki przepisy Kakaowiec wiórki informacje Kakaowiec wiórki wartości odżywcze

    24,99 zł
    W magazynie
  • 10,99 zł
    6 Oceny

    Dropsy czekoladowe Dropsy czekoladowe informacje Dropsy czekoladowe wartości odżywcze

    10,99 zł
    W magazynie
  • 13,99 zł
    4 Oceny

    Kakao niskotłuszczowe Kakao niskotłuszczowe właściwości Kakao niskotłuszczowe informacje Kakao niskotłuszczowe wartości odżywcze

    13,99 zł
    W magazynie
  • 24,99 zł
    3 Oceny

    Masło kakaowe Masło kakaowe właściwości Masło kakaowe przepisy Masło kakaowe informacje Masło kakaowe wartości odżywcze

    24,99 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 8 z 8 elementów

Wyjątkowe właściwości ziarna kakaowca odkryli mieszkańcy Ameryki Południowej już kilka tysięcy lat temu. Z ziarna robiono miazgę i sporządzano z niego napój, który dodawał siły i witalności. Rdzenni mieszkańcy tamtych terenów, Majowie i Aztekowie, podawali napój z kakaowca na ostro – dosypywali do niego chili, kardamonu oraz innych i ostrych przypraw. Dopiero gdy ziarna kakaowca przywędrowały do Europy – przywiózł je Krzysztof Kolumb z jednej ze swoich zamorskich wypraw – zaczęto je przyrządzać na słodko, z dodatkiem cukru, miodu i innych aromatycznych przypraw. I tak kakao oraz czekolada trafiły najpierw na szlacheckie stoły, a później pod strzechy.

Produkty wytwarzane z ziaren kakaowca to potężna dawka doskonałej energii, witamin, magnezu i żelaza. Doskonale smakują i oprawiają humor, można je spożywać bez niczego lub używać jako dodatku do różnego rodzaju potraw.

Kakao ekologiczne

Jeśli chcesz, aby każdy dzień zaczynał się z uśmiechem, wybierz kakao ekologiczne – to naturalne źródło łatwo przyswajalnego magnezu, które poprawia nastrój, a przy tym doskonale smakuje. Kakao pochodzi z ekologicznych upraw, jest produktem certyfikowanym, możesz więc mieć pewność, że jest w pełni naturalne. Doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Jeśli dbasz o linię, nie musisz rezygnować ze smaku kakao. Wystarczy, że postawisz na ekologiczne kakao niskotłuszczowe, które ma mniej kalorii, a równie doskonały smak.

Ziarno kakaowca

Możesz też kupić ziarno kakaowca w całości i samodzielnie je mielić. Idealnie sprawdzi się do przyrządzenia własnej roboty mleka czekoladowego lub pysznych koktajli. Nada im piękną barwę i niepowtarzalny smak.

Surowe wiórki kakaowca

Smacznym i pożywnym produktem są także surowe wiórki kakaowca. To nieocenione źródło magnezu, chromu i żelaza. Gdy raz zagoszczą w Twojej kuchni, gwarantujemy, że pozostaną w niej już na zawsze. Wiórki kakaowca możesz dodawać do mlecznych napojów, deserów, ciasteczek i muffinek.

Masło kakaowe

Z ziaren kakaowca wytarzane jest też pyszne i aromatyczne masło kakaowe. Jest pyszne, aromatyczne, pełne witamin i minerałów. Można je stosować jako dodatek do napojów i deserów, a także jako naturalny kosmetyk.

A jeśli nie wyobrażasz sobie życia bez smaku czekolady, wybierz smaczną przekąskę, jaką są czekoladowe dropsy ekologiczne. Są pyszne, rozpuszczają się w ustach i wyprodukowane je wyłącznie z organicznych produktów. To niezastąpiona słodka przekąska dla dorosłych i dla dzieci.