BIO BUŁKA TARTA - RAZOWA - 250g - EKOGRAM ZIELONKI Zobacz większe

BIO Bułka Tarta - Razowa - Ekologiczna - 250g - EKOGRAM ZIELONKI

5,99 zł

Więcej informacji

Posypka, panierka, dodatek do potraw

Bułka tarta to podstawa domowej kuchni. Służy nie tylko jako panierka, ale też jako dodatek do wielu potraw. Jeśli chcesz mieć pewność, że w bułce tartej znajdują się same naturalne składniki, postaw na ekologiczną bułkę tartą i ciesz się zdrowiem we własnej kuchni.

Najlepsza, naturalna, ekologiczna

Choć każdy może zrobić sobie bułkę tartą w domu, najczęściej kupujemy już gotowe opakowania produktów. Jednak nie zawsze zmielona bułka spełnia najwyższe kryteria jakości. Jeśli jest produkowana z pszenicy pochodzącej z upraw wielkopowierzchniowych, na pewno nie jest w stu procentach czysta, ani tym bardziej ekologiczna. Dlatego warto postawić na produkt całkowicie bezpieczny, bo certyfikowany. Warto pamiętać, że bułka tarta ma duże właściwości higroskopijne, czyli lubi pochłaniać wilgoć. Należy ja przechowywać w szczelnym, suchym pojemniku – wtedy na długo zachowa idealne właściwości smakowe. Należy traktować ją, jako dodatek do potraw.
Bułka tarta składa się w większości z węglowodanów. Zawiera śladowe ilości kwasów tłuszczowych oraz witamin z grupy B, a także minerałów, takich jak: fosfor, potas, wapń, magnez czy żelazo. 

Nie tylko do kotletów

Bułka tarta doskonale smakuje w połączeniu z kotletami, można nią także obtaczać warzywa. Jest również nieodzownym składnikiem wielu farszy czy nadzień do potraw mięsnych, rybnych czy warzywnych. W daniach pieczonych może służyć jako smaczna posypka, która zapewni chrupkość produktu po upieczeniu. Bułka tarta jest też nieodzowna do słodkich i wytrawnych wypieków. Jeśli planujemy upiec chleb, tartę wegetariańską czy pyszne ciasto, zwykle smarujemy blachę tłuszczem i dokładnie posypujemy bułka tartą. Dzięki temu danie po upieczeniu nie przywiera do blachy i łatwo jest je wyjąć. Z bułki tartej wymieszanej z naturalnym masłem i podgrzanej na patelni można też stworzyć pyszną polewę do gotowanych na parze warzyw.

Informacje o produkcie

Producent: EKOGRAM ZIELONKI
Składniki:

BIO Mąka pszenna, sól, BIO drożdże

Kraj pochodzenia:

Holandia

Dostępne gramatury:

250g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Bułka tarta wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1654 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 5,3 g
Węglowodany 67,5 g
-w tym cukry 6,2 g
Białko 13,4 g

Opinie

przez (Lublin, Polska) w 22 Nov 2015 (BIO Bułka Tarta - Razowa - Ekologiczna - 250g - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5
Klient ocenił produkt ale nie dodał opinii albo opinia oczekuje na moderację
przez (Lublin, Polska) w 08 Nov 2015 (BIO Bułka Tarta - Razowa - Ekologiczna - 250g - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5

Bio bułka tarta

Zwykła tarta bułka nie jest zbyt zdrowa, natomiast ta to co innego. Warto sięgnąć po wersję pełnoziarnistą i do tego BIO.

 zgłoś nadużycie
przez (Radom, Polska) w 17 Nov 2014 (BIO Bułka Tarta - Razowa - Ekologiczna - 250g - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5

buka bio

świetna alternatywa zwykłej bułki:) polecam

 zgłoś nadużycie

Inne produkty w tej samej kategorii: 30

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Opinie klientów i komentarze

(5/5)
3 ocena(y) - 2 opinia(e)

Zobacz
przeczytaj opinie Oceń / dodaj opinię