AGAR AGAR - 100g - NATURALNY ZAGĘSTNIK - EKOGRAM ZIELONKI Zobacz większe

Agar Agar - 100g - ANAGRAM ZIELONKI

17,99 zł

Więcej informacji

Co to jest Agar – Agar

Agar – Agar (E406), to substancja żelująca pozyskiwana z naturalnie występujących alg morskich z rodzin Gelidiaceae i Gracilariaceae oraz odpowiednich alg czerwonych należących do klasy Rhodophyceae. Agar - Agar, jest idealnym rozwiązaniem dla wegetarian lub wegan, którzy nie używają żelatyny ze względu na jej zwierzęca pochodzenie. Agar – Agar, to produkt całkowicie naturalny, bezwonny i bezsmakowy.

Dlaczego warto stosować Agar – Agar

Zastosowanie i użycie Agar - Agaru, jest zbliżone do użycia żelatyny. Agar rozpuszcza się w letniej wodzie, a następnie podgrzewa, aż do zagotowania. Zastyga szybciej niż żelatyna!

Jak używać Agar – Agaru

Rozpuszcza się w temp. 90 – 100ºC. Tężeje natomiast już w 35 – 37ºC. Nie trzeba go wkładać do lodówki. Nie ma też obawy, że rozpuści się w temperaturze pokojowej. Podczas używania Agar – Agaru, trzeba pamiętać aby go dokładnie rozpuścić.

Galaretkę z Agar – Agaru można ponownie podgrzać, np. gdy wyjdzie nam za rzadka, dodać więcej proszku i ponownie schłodzić.

Sposób użycia: Stosować w proporcji 1 gram agaru na 100ml wody. Odmierzoną ilość wsypać do naczynia z niewielką ilością chłodnej wody (najlepiej poniżej 20ºC) i moczyć przez 10 – 15 minut. Następnie wlać do przyrządzanej potrawy, w momencie, kiedy zaczyna ona wrzeć. Często mieszać. Proszek rozpuści się po około 5 minutach.

Agar najczęściej wykorzystuje się do robienia galaretek, dżemów, budyniów, kremów, sorbetów, żelków, cukierków, lizaków czy konfitur. Na bazie Agaru i mleka możemy uzyskać jogurty, kefiry, puddingi czy lody. W małych dawkach agar można używać jako zagęstnik do napojów i sosów. W większych dawkach robić galarety mięsne czy rybne.

Informacje o produkcie

Producent: ANAGRAM ZIELONKI
Składniki:

100% Agar - Agar (E406)

Kraj pochodzenia:

Włochy

Dostępne gramatury:

100g

Certyfikaty:

Produkt rolnictwa konwencjonalnego.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Agar - Agar wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 701,4 kJ / 167,8 kcal
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 83,9 g
Błonnik 83,9 g
Białko 0 g

Opinie

przez (Jelcz-Laskowice, Polska) w 19 Mar 2016 (Agar Agar - 100g - ANAGRAM ZIELONKI) :
(5/5

Paulina

Bardzo dobry :-) Polecam

 zgłoś nadużycie
przez (Lublin, Polska) w 21 Nov 2015 (Agar Agar - 100g - ANAGRAM ZIELONKI) :
(5/5
Klient ocenił produkt ale nie dodał opinii albo opinia oczekuje na moderację
przez (Chełm, Polska) w 10 Nov 2015 (Agar Agar - 100g - ANAGRAM ZIELONKI) :
(5/5

Agar-Agar

Świetny, zdrowy produkt, szczególnie do deserów dla dzieci!

 zgłoś nadużycie
przez (Lublin, Polska) w 07 Nov 2015 (Agar Agar - 100g - ANAGRAM ZIELONKI) :
(5/5

Żelując na zdrowie

Wspaniała alternatywa dla tych, co mają dosyć żelatyny. Super dla wegan!

 zgłoś nadużycie
przez (Wrocław, Polska) w 26 Oct 2015 (Agar Agar - 100g - ANAGRAM ZIELONKI) :
(5/5

agar

Bardzo dobry

 zgłoś nadużycie

Inne produkty w tej samej kategorii: 30

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Opinie klientów i komentarze

(5/5)
6 ocena(y) - 5 opinia(e)

Zobacz
przeczytaj opinie Oceń / dodaj opinię