BIO Ocet Jabłkowy - Niefiltrowany - Ekologiczny - 500ml - EKOGRAM ZIELONKI Zobacz większe

BIO Ocet Jabłkowy - Niefiltrowany - Ekologiczny - 500ml - EKOGRAM ZIELONKI

14,99 zł

Więcej informacji

Bursztynowy eliksir witalności

Ocet jabłkowy jest prawdziwym hitem ostatnich lat, jeśli chodzi o zdrowe odżywianie. Choć jego właściwości znane były już w starożytności, dopiero dzisiaj przeżywa swój prawdziwy renesans. Nic dziwnego – to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów, a jednocześnie smaczny i pożywny dodatek do wielu potraw.

Ocet jabłkowy doceniał już Hipokrates

Ocet jabłkowy polecał swoim pacjentom już ojciec medycyny – Hipokrates. Później często pili go rzymscy wojownicy przed wyruszeniem na wyprawy wojenne. Miał im dodawać energii, odwagi i sił do walki. Sprawdzał się świetnie, dopóki żołnierze nie odkryli wina. Wtedy nie tylko ocet jabłkowy poszedł w odstawkę, ale też skończyły się rzymskie zwycięstwa i podboje. Obecnie ocet jabłkowy ma szerokie zastosowanie w kuchni, medycynie naturalnej oraz w dbaniu o urodę.

Siła jabłek w spotęgowanej dawce

W occie jabłkowym jest to wszystko, co dobrego w jabłku, ale w spotęgowanej dawce. Ocet powstaje ze sfermentowanych jabłek. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów, niezbędnych dla naszego zdrowia, a także odżywcze kwasy, które – wbrew pozorom – działają na nasz organizm alkalicznie. W occie jabłkowym jest też sporo pektyn, które pęcznieją w żołądku, dzięki czemu po posiłku na długo utrzymuje się uczucie sytości. Ocet jabłkowy przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii, co sprawia, że doskonale sprawdza się jako środek wspomagający w przypadku osób będących na diecie odchudzającej. Szklanka wody z dwiema łyżeczkami octu jabłkowego to napój, który powinien pojawić się w codziennej diecie. Najlepiej pić go o poranku – wtedy rozbudza organizm, dodaje energii i jest prawdziwym zastrzykiem witamin i minerałów.

Ocet jabłkowy – szerokie zastosowanie w kuchni

Ocet jabłkowy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale smakuje w sałatkach i surówkach zamiast zwykłego octu. Jeśli dodamy go zamiast oliwy czy gęstych sosów, zdecydowanie obniżymy kaloryczność każdej potrawy. Ocet jabłkowy świetnie komponuje się z pastami kanapkowymi, można też przyrządzać z niego odżywcze koktajle. Aby zniwelować nieco cierpki posmak octu, można do napoju dodać łyżeczkę miodu.

Informacje o produkcie

Producent: EKOGRAM ZIELONKI
Składniki:

100% BIO Ocet jabłkowy (5%)

Kraj pochodzenia:

Niemcy

Dostępne gramatury:

500ml

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Ocet jabłkowy wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100ml produktu:

Wartość energetyczna 69 kJ / 16 kcal
Tłuszcz 0,1 g
Węglowodany 0,2 g
Błonnik  0,1 g
Białko 0,1 g

Opinie

przez (Tworóg, Polska) w 05 May 2016 (BIO Ocet Jabłkowy - Niefiltrowany - Ekologiczny - 500ml - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5

Ocet

Nie mam porównania. Dla mnie ok.

 zgłoś nadużycie

Inne produkty w tej samej kategorii: 30

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Opinie klientów i komentarze

(5/5)
1 ocena(y) - 1 opinia(e)

Zobacz
przeczytaj opinie Oceń / dodaj opinię