Ghee - Masło Klarowane Metodą Tradycyjną - ANAGRAM ZIELONKI

16,99 zł

  • 240g
  • 780g

Wybierz gramaturę

Więcej informacji

Co to jest masło ghee

Ghee to masło klarowane, którego receptura pochodzi z starożytnych Indii. Otrzymuje się je poprzez klarowanie najwyższej jakości, świeżego i nie solonego masła pochodzącego z mleka krowiego. Podczas procesu powolnego podgrzewania warstwa substancji stałych (zanieczyszczeń) i ciekłych (najczystsze masło) oddzielają się od siebie. W efekcie otrzymujemy najzdrowszy tłuszcz.
Jest zdecydowanie zdrowsze od margaryny i olejów rafinowanych , przez co jest co raz bardziej doceniane w codziennej kuchni. Ghee ma bardziej wyrazisty, a jednocześnie bardziej delikatny smak niż tradycyjne masło. Pozbawione pochodzących z mleka substancji stałych, nie zawiera laktozy i kazeiny. Jest prawdziwym, czystym tłuszczem, dzięki temu mogą je spożywać osoby uczulone lub nietolerujące białek mlecznych. W ajurwedycznej kuchni (hinduskiej) uważane za produkt odmładzający.

Dlaczego warto wprowadzić masło ghee do naszej codziennej diety

Masło ghee jest bogate w zdrowe witaminy, takie jak: A,D,E i K. Nie podnosi poziomu złego cholesterolu we krwi, a także działa łagodząco na układ trawienny - jest lekko strawne. Dodatkowo wspomaga trawienie i przyspiesza metabolizm. Wzmacnia również organizm ponieważ podnosi poziom substancji przeciwwirusowej zwanej interferonem. Działa przeciwzapalnie, zwiększa elastyczność tkanki łącznej, wspomaga uczenie się i zapamiętywanie. Masło ghee sprawia, że potrawy są lepiej przyswajalne, wzmacnia ich smak, a podczas duszenia zachowuje witaminy zawarte w pożywieniu. Zwalcza wolne rodniki oraz spowalnia proces starzenia komórek.
Wolne od laktozy i kazeiny to świetna alternatywa dla osób z ich nietolerancją.
Nie przypala się!

Informacje o produkcie

Producent: ANAGRAM ZIELONKI
Składniki:

100% Tłuszcz mleczny

Kraj pochodzenia:

Polska

Dostępne gramatury:

240g / 780g

Certyfikaty:

Produkt rolnictwa konwencjonalnego

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Masło Ghee wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz 100 g
-nasycone kwasy tłuszczowe 60 g
Węglowodany 0 g
Białko 0 g

Opinie

przez (Warszawa, Polska) w 30 Jul 2016 (Ghee - Masło Klarowane Metodą Tradycyjną - ANAGRAM ZIELONKI) :
(5/5

polecam

smaczne i zdrowe

 zgłoś nadużycie
przez (Poznań, Polska) w 12 Jul 2016 (Ghee - Masło Klarowane Metodą Tradycyjną - ANAGRAM ZIELONKI) :
(3/5

niezłe

do pełni szczęścia brakuje jednak informacji o producencie (przez co nie wiadomo jakiej jakości to masło) i wersji eko.

 zgłoś nadużycie
przez (Tworóg, Polska) w 05 May 2016 (Ghee - Masło Klarowane Metodą Tradycyjną - ANAGRAM ZIELONKI) :
(4/5

Ghee

Nie ma specjalnie porównania, ale jakby kogoś interesowało to od gotowego masła klarowanego fmy Sobik moim skromnym zdaniem lepsze. :) Polecam.

 zgłoś nadużycie
przez (Strzegom, Polska) w 28 Jan 2016 (Ghee - Masło Klarowane Metodą Tradycyjną - ANAGRAM ZIELONKI) :
(4/5

ajajaj

ajajaj, pyszniutkie!
jesli byloby jeszcze od szczesliwych krowek (eko), to dodalabym piata gwiazdeczke

 zgłoś nadużycie

Inne produkty w tej samej kategorii: 9

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Opinie klientów i komentarze

(4/5)
4 ocena(y) - 4 opinia(e)

Zobacz
przeczytaj opinie Oceń / dodaj opinię