Obniżka! BIO Cukier z Palmy Cukrowej - Palmowy - nierafinowany - 250g - EKOGRAM ZIELONKI Zobacz większe

BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 250g - EKOGRAM ZIELONKI

13,49 zł

-10%

14,99 zł

Więcej informacji

Co to jest cukier palmowy i jak powstaje

Ekologiczny cukier palmowy, jest mniej słodki od innych powszechnie znanych cukrów. Charakteryzuje się delikatnie wyczuwalnym posmakiem toffi i karmelu, a także niepowtarzalnym, egzotycznym wręcz zapachem. Uzyskiwany przez zagotowanie, a następnie odparowanie wody z soków palmy daktylowej.
Na kontynencie azjatyckim cukier palmowy spożywany jest już od wielu wieków, a coraz większą popularnością zaczyna się cieszyć również i w naszym kraju.

Co wyróżnia cukier z palmy cukrowej od innych powszechnie znanych cukrów

Cukier z palmy daktylowej w swoim składzie zawiera szereg minerałów, wśród których dominuje cynk, magnez, potas i żelazo, a także witamin B1, B2, B3, B6 i C, co wyróżnia go od innych szeroko znanych cukrów. Cukier palmowy ma także niski indeks glikemiczny, dzięki czemu dodaje nam energii w równomierny sposób, bez żadnych nagłych skoków.
Polecany wszystkim dbającym o linię i ceniącym sobie egzotyczne smaki. W naszej kuchni może on z powodzeniem zastąpić tradycyjny cukier rafinowany oraz inne brązowe cukry.

Można nim słodzić napoje, ale do czego jeszcze można go użyć

Wspaniale sprawdza się jako składnik wielu dań egzotycznych, a w szczególności tych z kuchni tajskiej. Można nim również słodzić kawę, herbatę lub inne napoje, a także desery, musli, sosy, ciasta i ciasteczka oraz inne potrawy (w tym curry), w których wymagany jest cukier, nadając im specyficznego karmelowego posmaku.

Informacje o produkcie

Producent: EKOGRAM ZIELONKI
Składniki:

100% BIO Cukier z palmy cukrowej (z soku Arengi Pierzastej)

Kraj pochodzenia:

Indonezja

Dostępne gramatury:

250g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Cukier palmowy wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1620 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 0,2 g
Węglowodany 93,4 g
-w tym cukry 93,1 g
Białko 1,7 g

Opinie

przez (Lublin, Polska) w 21 Nov 2015 (BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 250g - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5
Klient ocenił produkt ale nie dodał opinii albo opinia oczekuje na moderację
przez (Lublin, Polska) w 19 Nov 2015 (BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 250g - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5

Fajne

Świetny! Musze spróbować, ciekawe czy pobije mój ulubiony bio trzcinowy.

 zgłoś nadużycie
przez (Chełm, Polska) w 12 Nov 2015 (BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 250g - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5

Bio Cukier palmowy

Nie tylko słodycz i aromat, ale bogactwo witamin i minerałów!

 zgłoś nadużycie
przez (Lublin, Polska) w 07 Nov 2015 (BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 250g - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5

Cukier palmowy

Słodki i zdrowy, a do tego z witaminami i minerałami. Warto zamienić zwykły cukier na cukier palmowy!

 zgłoś nadużycie
przez (Tczew, Polska) w 20 Sep 2015 (BIO Cukier Palmowy - Nierafinowany - Ekologiczny - 250g - EKOGRAM ZIELONKI) :
(5/5

nierafinowany

Nierafinowany tzn.nie przetwarzany chemicznie jak bialy cukier.W smaku pycha.Polecam.

 zgłoś nadużycie

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Opinie klientów i komentarze

(5/5)
6 ocena(y) - 5 opinia(e)

Zobacz
przeczytaj opinie Oceń / dodaj opinię